De Voedselbank Enschede-Haaksbergen

Goede doel

Proef Eet ondersteunt Voedselbank

Ook dit jaar steunt de Proef Eet weer de Voedselbank als goed doel. De bezoekers van de Proef Eet steunen de Voedselbank met de aankoop van Duyten. Hieronder vindt u informatie over de Proef Eet en over de Voedselbank Enschede-Haaksbergen.

De Proef Eet

De Proef Eet is een culinair evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in de binnenstad van Enschede. Een evenement dat sinds 1985 een begrip is in Enschede en omstreken.  Meer dan 50 deelnemers restaurants staan met hun stand in het centrum van Enschede om bezoekers gerechten uit hun keukens aan te bieden. De Proef Eet is toegankelijk voor iedereen en is bedoeld om mensen kennis te laten maken met de keukens van diverse restaurants die gevestigd zijn in Enschede (en omstreken). Klik hier om de deelnemers van de Proef Eet te bekijken.

Voedselbank Enschede- Haaksbergen

De Voedselbank Enschede-Haaksbergen is een organisatie van 80 vrijwilligers die kwalitatief goede voedselproducten inzamelt en daarvan voedselpakketten samenstelt. Wekelijks geeft zij 400 pakketten aan circa 950 personen in Enschede en Haaksbergen die een dergelijk noodpakket nodig hebben voor kortere of langere tijd. De stichting is qua financiën geheel afhankelijk van giften van bedrijven, particulieren, kerken, serviceclubs, scholen en andere maatschappelijke organisaties.

Met het kopen van Duyten op de Proef Eet helpt het publiek de Voedselbank Enschede-Haaksbergen onder andere met de huur en onderhoud van het gebouw, brandstof en onderhoud van de busjes die het voedsel ophalen en verpakkingsmaterialen, schoonmaakmiddelen en kantoorkosten.

Meer informatie over de Voedselbank Enschede-Haaksbergen is te vinden op www.voedselbankenschede.nl