Praktische informatie

Proef Eet 2021

Helaas kan door COVID-19 de editie van Proef Eet 2021 dit jaar niet door gaan! In het weekend van 2 t/m 4 september 2022 zal de 36e editie van de Proef Eet plaats vinden. Drie dagen lang kan er kennis worden gemaakt met culinair Enschede. De diversiteit aan kookkunsten van de deelnemers staan garant voor een bijzondere smaakervaring. Naast het proeven van de heerlijkste gerechten wordt er ook een uitgebreid en gevarieerd entertainment programma aangeboden.

Voor veel gestelde vragen verwijzen wij je naar de FAQ-pagina.

Proef Eet krant 2022 en programmaboekje

Eind augustus 2022 publiceren we de nieuwe krant en het boekje. Vul je e-mailadres in om de Proef Eet krant 2022 en het programmaboekje 2022 in je mailbox te ontvangen. We gebruiken je e-mailadres om je de downloadlink te sturen van de Proef Eet Krant en het programmaboekje. We delen deze gegevens niet met anderen.

  • Ja, ik wil graag de Proef Eet krant ontvangen:

Openingstijden

Helaas kan door COVID-19 de editie van Proef Eet 2021 dit jaar niet door gaan! De 36e editie van de Proef Eet vindt plaats van vrijdag 2 september tot en met zondag 4 september 2022!!! De stands zijn dan geopend op de volgende tijden:

  • Vrijdag 2 september: 17.00 – 23.00 uur
  • Zaterdag 3 september: 13.00 – 23.00 uur
  • Zondag 4 september: 13.00 – 21.00 uur

Locatie

De Proef Eet vindt plaats in de binnenstad van Enschede. Je vindt de deelnemers verspreid over de Oude Markt, Klokkenplas, Langestraat, Ei van Ko, Van Loenshof en het Jacobusplein.

Duyten

Hapjes en drankjes betaal je met de speciale Proef Eet munt, de Duyt (€ 1,35 = 1 Duyt). De Duyten zijn verkrijgbaar aan de kassa’s op de Oude Markt, Van Loenshof (Zuidmolen), Jacobusplein/Walstraat en Ei van Ko. Deze zijn uiteraard weer inwisselbaar. Let op! Er zijn aparte contant- en pinkassa’s.

Gouden Duyt

Traditiegetrouw wordt ook dit jaar de Gouden Duyt uitgereikt. De prestigieuze prijs voor het beste restaurant. Een vakkundige jury beoordeelt de deelnemers op de bereiding en presentatie van hun gerecht, de klantvriendelijkheid, de prijs-kwaliteitverhouding en de inrichting van de pagode. Naast de Gouden Duyt worden er ook prijzen uitgereikt in de categorie beste nieuwkomer en beste styling. De samenstelling van de jury zal binnenkort bekend worden gemaakt.

De Gouden Duyt wordt zaterdag 4 september om 22.00 uur uitgereikt in het VHSE paviljoen op de Oude Markt. Je bent hierbij van harte welkom. Je kan stemmen op je favoriete deelnemer tot en met zondag 5 september, 16.00 uur.

Kindervertier

Ook voor de kinderen is het goed vertoeven op de Proef Eet. Naast het stadhuis zullen de TwenteNannies te vinden zijn, hier kunnen de kinderen zich kostelijk vermaken. De TwenteNannies verzorgen professionele begeleiding en entertainment. Voor de ouders een heerlijk terras in het zicht van de kinderen en het eten van de stands op de Oude Markt bij de hand!