Praktische informatie

Proef Eet 2023

De 36e editie van de Proef Eet wordt georganiseerd in het weekend van 6, 7 en 8 September 2024.

Voor veel gestelde vragen verwijzen wij je naar de FAQ-pagina.

Proef Eet krant en programmaboekje

Vul je e-mailadres in om de Proef Eet krant 2024 en het programmaboekje 2024 in je mailbox te ontvangen. We gebruiken je e-mailadres om je de downloadlink te sturen van de Proef Eet Krant en het programmaboekje. We delen deze gegevens niet met anderen.

  • Ja, ik wil graag de Proef Eet krant ontvangen:

Openingstijden

De 36e editie van de Proef Eet vindt plaats van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september 2024! De stands zijn dan geopend op de volgende tijden:

  • Vrijdag 6 september: 17.00 – 23.00 uur
  • Zaterdag 7 september: 13.00 – 23.00 uur
  • Zondag 8 september: 13.00 – 21.00 uur

Locatie

De Proef Eet vindt normaal plaats in de binnenstad van Enschede. Je vindt de deelnemers verspreid over de Oude Markt, Klokkenplas, Langestraat, Ei van Ko en het Jacobusplein.

Duyten

Hapjes en drankjes betaal je met de speciale Proef Eet munt, de Duyt (€ 3,10 = 1 Duyt). De Duyten zijn verkrijgbaar aan de kassa’s op de Oude Markt, Van Loenshof (Zuidmolen), Jacobusplein/Walstraat en Ei van Ko. Deze zijn uiteraard weer inwisselbaar. Let op! Er zijn aparte contant- en pinkassa’s.

Gouden Duyt

Traditiegetrouw wordt ook dit jaar de Gouden Duyt uitgereikt. De prestigieuze prijs voor het beste restaurant. Een vakkundige jury beoordeelt de deelnemers op de bereiding en presentatie van hun gerecht, de klantvriendelijkheid, de prijs-kwaliteitverhouding en de inrichting van de pagode. Naast de Gouden Duyt worden er ook prijzen uitgereikt in de categorie beste nieuwkomer en beste styling. De samenstelling van de jury zal binnenkort bekend worden gemaakt.

De Gouden Duyt wordt zaterdag 7 september om 21.30 uur uitgereikt in Restaurant NOVI op de Oude Markt. Je bent hierbij van harte welkom. Je kan stemmen op je favoriete deelnemer tot en met zondag 8 september, 16.00 uur. De publieksprijs wordt bekend gemaakt via onze social media kanalen en op onze website.

Kindervertier

Ook voor de kinderen is het goed vertoeven op de Proef Eet.  De TwenteNannies zijn te vinden in de Langestraat, hier kunnen de kinderen zich kostelijk vermaken. De TwenteNannies verzorgen professionele begeleiding en entertainment. Voor de ouders een heerlijk terras in het zicht van de kinderen en het eten van de stands op de Oude Markt bij de hand!