Proef Eet

Veelgestelde Vragen / FAQ

Kids plein

Wat is er te doen op het Kids plein
Dit jaar kunnen de kleine proefeeters genieten van allerlei leuke activiteiten die door de TwenteNannies zijn geregeld. Denk hierbij aan schminken, springkussens, knutselen, smoothies maken en interactieve spelletjes. Voor de allerkleinste proefeetertjes onder ons hebben de TwenteNannies ook een 0 tot 4 jaar hoek ingericht. Om ervoor te zorgen dat uw kinderen het hier naar hun zin hebben lopen er 13 Nannies rond om uw kinderen te vermaken.

Wanneer kan ik terecht bij het Kids plein

  • Vrijdag 30 augustus: 18:00 – 20:00 uur
  • Zaterdag 31 augustus: 13:00 – 21:00 uur
  • Zondag 01 september: 13:00 – 20:00 uur

De opvang is gratis en van tevoren inschrijven is niet nodig. Wel geldt: vol = vol.

Wie zijn de TwenteNannies
TwenteNannies is opgericht door Claudia en Valerie. Samen kwamen wij op het idee een oppasbemiddelingsbureau te starten waarbij persoonlijke en zorgvuldige selectie van Nannies in combinatie met het maken van de perfecte match met het oppasgezin voorop staat.

 

 

Algemene informatie

Wat is de Proef Eet?
Proef Eet is hét culinaire evenement van Oost-Nederland en vindt plaats in de binnenstad van Enschede. Je vindt de deelnemers verspreid over de Oude Markt, Langestraat, Ei van Ko, Van Loenshof (Zuidmolen), en het Jacobusplein/Walstraat in Enschede. Toegang voor alle leeftijd en is helemaal gratis!

Wanneer is de Proef Eet?
De 34e editie van de Proef Eet vindt plaats van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

Hoe laat begint en eindigt de Proef Eet?
De stands zijn geopend tussen de volgende tijden:

  • Vrijdag 30 augustus: 17.00 – 23.00 uur
  • Zaterdag 31 augustus: 13.00 – 23.00 uur
  • Zondag 1 september: 13.00 – 21.00 uur

Programma:

  •  Vrijdag 30 augustus van 17.00 tot 18.00 de officiële opening van de Proef Eet op de Oude Markt.
  • Zaterdag 31 augustus om 21.00 uitreiking van de Gouden Duyt.
  • Zondag 1 september om 18.00 uitreiking van de Publieksprijs.

Is er kinderopvang op de Proef Eet?
Ja, dit jaar kunnen kinderen tijdens de Proef Eet een paar uurtjes komen spelen op de Klokkenplas. TwenteNannies verzorgt deze bijzondere opvang waar ook de jongste Proefeeters zich uitstekend kunnen vermaken met allerlei leuke en afwisselende activiteiten terwijl de ouders een lekker hapje eten op de Oude Markt.

Openingstijden:
De kinderopvang is geopend op vrijdag 30 augustus, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september van 14 uur tot 20 uur. De opvang is gratis en van tevoren inschrijven is niet nodig. Wel geldt: vol = vol.

Hoe kan betalen tijdens de Proef Eet?
Hapjes en drankjes betaalt u met de speciale Proef Eet munt, de Duyt (€ 1,35 = 1 Duyt). De Duyten zijn verkrijgbaar aan de kassa’s op de Oude Markt, Van Loenshof (Zuidmolen), Jacobusplein/Walstraat en Ei van Ko. Deze zijn uiteraard weer inwisselbaar. Let op! Er zijn aparte contant- en pinkassa’s.

Kunnen munten van vorig jaar gebruikt worden?
Ja, dit is mogelijk.

Kan ik mijn spullen ergens stallen?
Er zijn in de binnenstad van Enschede helaas géén kluisjes aanwezig!

Zijn de wc’s gratis op de Proef Eet?
Nee, de wc’s zijn helaas niet gratis.

Contact

Ik ben iets verloren!
Tijdens en na de Proef Eet verzamelen wij alle gevonden voorwerpen. Zaken als paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen geven wij af bij de politie. Andere voorwerpen zoals telefoons en sleutels kunt u 2 dagen na afloop van het evenement via de Proef Eet website contact met ons opnemen.

Ik heb een vraag die niet in de FAQ wordt beantwoord?
Indien je vraag niet wordt beantwoord in deze FAQ kun je een mail sturen via de Proef Eet website. We zullen je toegestuurde vraag niet beantwoorden als deze wel in onze FAQ staat. We doen dit om tijd vrij te houden voor het snel en duidelijk reageren op nieuwe vragen.

Parkeren & vervoer

Hoe kom ik op de Proef Eet?
Dat kan via het openbaar vervoer, met de fiets, met de auto of met de taxi! Lees alle informatie over vervoer + de route hieronder:

Fiets
Kom je lekker met de fiets of brommer naar de Proef Eet? Maak dan gebruik van de fietsenstalling rondom de binnenstad van Enschede. Dit is gratis, maar niet bewaakt. Fietsen en brommers die toegangspaden of calamiteitenroutes verhinderen worden verwijderd.

Parkeren
Stad Enschede heeft een van de grootste parkeergarages van Nederland gebouwd, Het van Heekplein in Enschede. Liever een andere garage? Kijk hieronder de locaties.

Enschede centrum heeft een 4-tal parkeergarages.
Tariefindicatie : € 2.50 p.uur, max dagtarief € 12.50.
Garages zijn 24/7 geopend.

 P1 – Stationsgarage – Stationsplein 6 – 7511 JD Enschede
 P2 – Irenegarage – Van Lochemstraat 91 – 7511 EG Enschede
 P3 – Q-park Enschede – Van Loenshof 62 – 7511 JH Enschede
 P4 – Heekplein – v.Heekplein 103 – 7511 HD Enschede

Routebeschrijving
De Proef Eet vindt plaats op de Oude Markt, Langestraat, Ei van Ko, Van Loenshof (Zuidmolen), en het Jacobusplein/Walstraat in Enschede. Als je de Proef Eet als bestemming in je navigatiesysteem in wil voeren is het adres: Oude Markt in Enschede.

Trein
Met de trein is de Proef Eet uitstekend bereikbaar. Het treinstation Enschede Centraal ligt op een paar minuten loopafstand van de Oude Markt, Langestraat, Ei van Ko, Van Loenshof (Zuidmolen), en het Jacobusplein/Walstraat in Enschede.
Bekijk vooraf goed wanneer de laatste trein vertrekt en houd hier dus ook rekening mee.

Waar kan ik overnachten?
Er zijn in en rond Enschede diverse mogelijkheden om te overnachten. Dit is echter (nog) niet vanuit ons geregeld en zul je dus zelf moeten doen. Via deze pagina vind je hotels en appartementen.

Pers

Ik ben een fotograaf/journalist, hoe kom ik aan een perskaart?
Pers kan zich aanmelden via [email protected].

Mag ik foto’s maken?
Ja, het is toegestaan om foto’s te maken tijdens Proef Eet. Wij zouden het leuk vinden om na het evenement de foto’s van u ook te ontvangen via [email protected].
Websites of bedrijven die professionele opnames willen maken van het evenement dienen dit vooraf aan te vragen via [email protected].

Werken & optreden

Bestaat er een mogelijkheid om op de Proef Eet te werken?
Ja, wij werken elk jaar met een vaste groep vrijwilligers. Wil je hier aan mee werken kunnen we je in contact brengen met de Voedselbank Enschede/Haaksbergen.

Ik ben een artiest, zou ik kunnen optreden op de Proef Eet?
Ja, wij zijn elk jaar op zoek naar leuke acts en straattheaters die passen bij het concept van de Proef Eet. Lijkt het je leuk om tijdens de Proef Eet op te treden en heb je een act die past in het evenement concept neem dan contact op via [email protected].