Highlights Proef Eet 2014

Highlights Proef Eet 2014

Nog meer redenen om dit jaar de Proef Eet te bezoeken. Ontdek de highlights!

Lekker Twente, Jacobusplein

Op dit plein vindt u tal van streekproducten uit Twente. Het aanbod is met buffelmozzarella, ambachtelijk gemaakt ijs en gerookte forel zeer divers. Restaurant Fox serveert ‘vergeten’ vlees uit eigen Twentse stal.

Oekepoek Kinderkookclub, Walstraat

Oekepoek is voor kinderen van 7 t/m 11 jaar, maar tijdens de Proef-Eet biedt de kookclub een proefsensatie voor kinderen van alle leeftijden.

Barbecueën met grillmaster David Pauka, Theatertuin (plein achter Café Extrablatt)

Hij werd in heel Nederland bekend door zijn deelname aan het tv-programma Masterchef: David Pauka uit Enschede. Met zijn bedrijf Grillsupport introduceert hij de culinaire BBQ-cultuur en het buitenkoken. U kunt zelf vlees grillen in de Theatertuin, maar alleen proeven kan ook. Samen met Lekker Twente heeft David de serie “Grillen met David” gemaakt, een korte BBQ workshop in de krant. Lekker Twente wil iedereen laten proeven en beleven hoe lekker Twente is. Zij doen samen mee aan de Proef Eet op het Van Loenshof.

Kinderplein, Klokkenplas (achter Villa van Heek)

De Klokkenplas wordt omgetoverd tot kinderplein. Met de Culibus waar kinderen gerechten bereiden onder leiding van Europese topkoks, reuzezandbak, schminken en vrolijke voorstellingen met onder andere Kareltje en Jasmijn van Avonturenpark Hellendoorn.

Micro Bierbrouwerij, Langestraat

Tal van lokale bierbrouwerijen zoals de Bekeerde Zuster, Texelse bierbrouwerij en Rodenburg zijn hier aanwezig om de meest uiteenlopende bieren te serveren. Dit gebeurt middels een mobiele brouwinstallatie waar op zaterdag en zondag het brouwproces live gevolgd kan worden.

Van Loenshof

Het Van Loenshof heeft qua deelnemers een internationaal tintje. Onder meer Surinaamse, Italiaanse, Vietnamese en Griekse gerechten zijn er te proeven. Weight Watchers laat u bij de Eat & Meet bar gratis laten proeven hoe lekker afvallen kan zijn.

Koopzondag en themamarkt

Tijdens de koopzondag is er van alles te vinden op het H.J. Van Heekplein: van curiosa tot kunst en lekkernijen.

Entertainment

Op vier podia op de Oude Markt, het Van Loenshof, de Theatertuin (achter Extrablatt) en de Klokkenplas (achter Villa van Heek) treden doorlopend wel 20 verschillende bands op. Zoals de Razende Ronda’s, The Shadolts en Suspended. Op de Klokkenplas is er volop vermaak voor kinderen. Tevens levert verrassend straattheater een bijdrage aan het jaarlijkse smulfeest. Laat u imponeren door een heuse “Reuze-insect” of door de ganzenfanfare.

Alle nieuwsberichten